Gratis verzending vanaf €50 (NL)
Nature Matters Nature Matters

Smyle

Smyle is een Nederlands merk dat tandpasta tabletten maakt. Deze duurzame mondverzorgingsproducten zijn plasticvrij, vegan, dierproefvrij en SLS-vrij.

5 resultaten

De meeste gewone tandpasta's worden geleverd in plastic tubes gemaakt van aardolie. Tubes zijn een 19e-eeuwse uitvinding, niet langer geschikt voor de uitdagingen van vandaag. Van de 20 miljard die jaarlijks worden geproduceerd, belanden er 1,5 miljard in onze vuilnisbelten en in onze oceanen, waar ze niet meer vergaan. De rest wordt verbrand en veroorzaakt CO2-uitstoot. Elk jaar weer.

Ja. Het werkt net zo goed als normale tandpasta. Smyle test de werking continu met de Amsterdamse Academie voor Tandheelkunde als een wereldberoemd onafhankelijk onderzoeksinstituut.

Één tabletje is genoeg voor één keer je tanden poetsen.

"Normale" tandpasta is een chemische mix van kunstmatige kleurstoffen, schuimmiddelen (SLS), conserveermiddelen en (soms) microplastics. Smyle tandpastatabletten zijn tandpastatabletten gemaakt met alleen natuurlijke ingrediënten, geen schadelijke chemicaliën, geen microplastics, geen allergenen of gluten. Ze zijn vegan en niet getest op dieren.

Elke tandenborstel is geschikt, zowel elektrisch als met de hand. Even in je mond het tablet fijnkauwen en poetsen maar!

Smyle is een Nederlands bedrijf. Ook hun tandpasta tabletten worden in Nederland geproduceerd.

Schuim is een marketingtrucje. Het doet in feite niets voor de mondverzorging. Verschillende landen hebben een voorkeur voor verschillende schuimniveaus.

In Nederland zijn we gewend geraakt aan veel schuim. Smyle tandpastatabletten schuimen goed, maar niet zo veel als "gewone" tandpasta's, omdat ze geen chemisch schuimmiddel (SLS) gebruiken, maar natuurlijk kokosextract.